Preobio Preo-yoğurt Probiyotik Yoğurt Mayası 5'li Kutu
Preobio Preo-yoğurt Probiyotik Yoğurt Mayası 5'li Kutu

Preobio Preo-yoğurt Probiyotik Yoğurt Mayası 5'li Kutu (8682780746006)

0,00
Marka : Preobio

 

Preobio Preo-yoğurt Probiyotik Yoğurt Mayası 5'li Kutu

 

Preobio, şimdi herkes denesin diye uygun fiyat ve ücretsiz kargo seçeneği ile pandemi dönemi kampanyasıyla sizlerle.

Milattan önce altıncı yüzyıla dayanan tarihiyle yoğurt, atalarımız için doğal bağışıklık güçlendirici olarak kullanılmış, sofralardan eksik edilmemiştir. Türkiye coğrafyasından izole edilmiş, SFA ARGE & TÜBİTAK MAM işbirliği ile nitelendirilip araştırmaları yapılarak işaretlenmiş probiyotikler, tüm erişkinlerin bağırsak mikrobiyotasının dengelenmesine, sindirim sorunlarının giderilerek bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Gelenekten gelen şifa PREOBIO ile sofralarınızda. Siz de evinizde kendi probiyotik yoğurdunuzu kendiniz mayalayabilirsiniz.

 

 

Oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.

2 gramlık bir şase ile 5 kg ürün mayalanabilir.

Bakteri Adı

Kob/g

Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

2,00E+09

Streptococcus thermophilus

6,00E+09

Lactobacillus asidophilus

2,00E+09

Toplam

1E+10

 

KULLANIM TALİMATI

1.       Sütü 20 dakika kaynatın. Kaynatma sırasında yaklaşık 85-90 derece sıcaklık olmasına dikkat edin.

2.       Kaynamış sütü 40-45 dereceye kadar soğutun. Burada mayalama sıcaklığı önemli olduğu için termometre kullanımını öneriyoruz. Özellikle 40 derece altına inen sıcaklıklarda probiotik bakteriler aktifleşmemektedir. Eğer evinizde termometre bulunmuyorsa geleneksel yöntem; sütün içine serçe parmağınızı batırıp 7 saniye yanma hissi olmadan bekleyebiliyor olmaktır.

3.        Sıcak sütü mayalama ısısına derhal indirirseniz, vitamin kaybını engellersiniz. Bunun için lavabonuzu soğuk su ile doldurup sütünüzü tenceresi ile birlikte bu suya koyarsanız kısa zamanda soğuyacaktır.

4.       Ön aktifleştirme PREO YOĞURT mayalama için en önemli adımlardan birisidir. Aktif olmayan liyofilize toz bakterilerin aktif probiotik mayaya dönüştüğü bu adım çok dikkatli uygulanmalıdır. Mayalama sıcaklığına soğutulmuş (40-45 derece) sütten bir çay bardağı kadar alın, içerisine bir şase (2 gr) PREO YOĞURT Probiotik & Prebiotik mayayı boşaltın. Kibar hareketler ile karıştırıp mayayı iyice eritin. Aktifleşmenin tamamlanması için 30 dakika bekleyin.

5.       Artık bir çay bardağı aktifleşmiş probiotik mayamız olduğuna göre yoğurdumuzu mayalayabiliriz. 40-45 dereceye soğuttuğumuz kaynamış sütümüzü mayalama kabımıza alalım. Aktifleştirdiğimiz bir çay bardağı probiotik mayamızın tamamını sütün içine katın, kibar hareketlerle karıştırın.

6.       Mayalama süresi 8-12 saat arasıdır. İyice sararak sıcaklığı sabit tutmalı ve ışık görmeyen ortamı sağlamalısınız.

7.       Mayalama sıcaklığını sabit tutmak harika sonuç verir. İşte burası aslında tüm mayalı ürünler için en önemli konu. Her ürünün mayalama sıcaklığı var, bunu sabit tutmak ürününüzün lezzet ve kalitesini direk etkiliyor. Yoğurdu mayalama sıcaklığı olan 40-45 derecede sabit tutmak için birkaç yöntem öneriyoruz.

 Fırın kullanarak yoğurt yapmak:

Şayet fırınınız imkan veriyorsa 50 dereceye ısıtıp kapatın. Yoğurdunuzu bir kap içinde fırına koyun ve bir daha da en az 8 saat fırının kapağını açmadan mayalanmaya bırakın.

 

Geleneksel yöntem:

Yoğurdunuzu iyice sarıp sarmalayarak da sıcaklığı muhafaza edebilirsiniz. Evinizin en sıcak yerine yoğurdu koyup üstünü yünlü, pamuklu bezlerle örterek uygun ortam yaratabilirsiniz.

Isı muhafazalı kutular ile yoğurt yapmak:

Araba buzlukları, termoslar ve ısı muhafazalı kutular içine koyacağınız yoğurdunuzun, yanına kaynar su dolu ağzı açık birde kavanoz koyarsanız uygun sıcaklığı sağlayabilirsiniz.

Unutmayın; bu aşamada amacımız sıcaklığı 40-45 derece arası sabit tutmak ve ışık görmeyen ortam sağlamak.

8.       Mayalama süresi bittiğine göre PREO YOĞURT Probiotik & Prebiotik yoğurdunuz artık hazır. Tüketimden önce yoğurdunuzu buzdolabına alıp 5-12 saat kadar dinlendirmelisiniz. Bu işlem yoğurdunuzdaki yağ proteinlerinin sertleşmesini ve kıvamlı bir yoğurt elde etmenizi sağlayacak. Afiyet olsun!

Öneri: Her mayalamada yeni bir şase kullanımı çok önemlidir. Yoğurt ile mayalama tekrar edilebilir fakat önerdiğimiz probiotik bakteri etkinliği için her mayalamada bir şase PREO YOĞURT Probiotik & Prebiotik  maya kullanılması tavsiye edilmektedir.

ALTERNATİF KULLANIM ÖNERİLERİ

1.       DOĞRUDAN TÜKETİM

Özellikle süt ve fermente süt ürünleri olan bir porsiyon yoğurt, ayran gibi gıdalara karıştırarak veya meyve sularına, sebze pürelerine 1 şase PREO YOĞURT Probiotik & Prebiotik maya dökerek tüketebilirsiniz. Bu yöntemle anında 10 milyar probiotik bakteriyi vücudunuza kazandırmış olursunuz. Probiotik bakteriler, ürün içeriğinde bulunan prebiotik lifler ile bağırsaklarınızda aktifleşecek ve dokulara tutunarak koloniler oluşturabilecektir.

2.       AKTİFLEŞTİRME YÖNTEMİ İLE TÜKETİM

Bu yöntemde amaç  bir şasede bulunan 10 milyar PREOBİO Probiyotik bakterinin trilyonlarca olmasını sağlamaktır. 1-3 Litre süt, ayran, meyve suyu veya meyve/sebze püresinin içine 1 şase PREO YOĞURT Probiotik & Prebiotik maya dökerek karıştırınız. 30 derecede 6 saat bekleterek aktifleşmeyi sağlayın. Daha sonra sıvıyı buzdolabına kaldırarak günlük tüketebilirsiniz.

 

PREO YOĞURT PROBİYOTİK YOĞURT FAYDALARI

 

Ø  Başta gastrit ve ülser olmak üzere, tüm sindirim sistemi hastalıklarını önlenmesi,

Ø  Antibiyotiklerin, parazit ve patojenlerin yol açtığı ishaller ve seyahat ishallerinde

Ø  Kalp damar hastalıklarının önlenmesinde

Ø  Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde

Ø  Yüksek tansiyon ve şeker hastalıklarında

Ø  İnsülin direncinin kırılmasında

Ø  Kemik sağlığının korunmasında

Ø  Üro-genital hastalaıkların önlenmesinde kullanılır.

 

Teslimat: 14:00'a kadar verdiğiniz siparişler aynı gün kargo!
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen Tıklayınız.